verschillende kwaliteit in extensions

Verschillende kwaliteit in extensions

Waarom is de ene extension bundel nou duur, en een ander spot goedkoop? En wat zijn nou de verschillen in haar soorten?
vandaag hoop ik jou hierop een duidelijk en volledig antwoord te geven!

Om te beginnen heb je echt haar en  nep syntetisch haar.
Het echte haar kan je ook nog verdelen in menselijk en dierlijk haar … (pas op, voor je het weet heb je letterlijk een paarden staart op je hoofd 😉 )
Syntetisch haar is gemaakt van plastic (daardoor zeer goedkoop)  en het heeft een enorme glans wat echt haar nooit zou kunnen evenaren. Nu hoor ik je denken, mooi ik hou wel van glanzend haar. Ik ook hoor, maar deze glans is zo nep dat het niet met je eigen haar zou mengen.
Ook kan je syntetisch haar niet of alleen op een hele lage tempratuur krullen of stijlen. Omdat het plastic is zou het  smelten als jij het op je normale temperatuur zou stijlen.
syntetisch haar is bedoeld om mee te vlechten of voor misschien een avondje lang haar. Maar dit is niet gemaakt om vast in je haar te zetten. Dit gaat namelijk enorm klitten. En voor je het weet lijkt je haar op een soort suikerspin.

Maar stel, je kiest dus voor echt menselijk haar. Wat zijn dan je opties ?
Je hebt remyhair en non remyhair. Remy houd in dat alle haren de zelfde kant op liggen met hun haar schubben. Als dit niet het geval is (non remy) kan dit voor problemen zorgen. Je moet de haarschubben namelijk als een soort dakpannetjes/schubben op  het haar zien. Als dit allemaal de zelfde kant op ligt naar beneden is er niets aan de hand. Maar wanneer dit niet zo is wrijft het tegen elkaar aan/in elkaar. En dit zorgt voor klitten. Remy hair is dus kwa kwaliteit beter als non remy hair.
Bij sommige extensions zijn de haar schubben allemaal op een chemische manier verwijderd, zo kan het dus niet in elkaar klitten. Maar is er wel een heel chemisch proces gaande geweest dat het haar niet altijd ten goede komt.

De bronafbeelding bekijken

Verder heb je ook nog virgin en raw hair. Virgin hair en raw hair zijn beide remy en nooit geverfd of gepermanent of chemisch stijl gemaakt. Dit haar heeft zijn natuurlijke kleur. In de meeste gevallen is dit kleur 1b. Natuurlijk zwart of heel donker bruin.

Omdat hier geen chemische processen aan te pas zijn gekomen heb je hier de beste kwaliteit haar, die je zelf gemakkelijk zou kunnen verven.

Het virginhair is wel verkrijgbaar met gemaakte krullen of slagen maar deze zijn er in gestoomd. Deze krullen en slagen blijven wel zitten na het wassen.
Bij raw hair is er helemaal niets aan het haar gedaan. De krullen of slagen zijn natuurlijk en zitten dus van zichzelf al in dit haar.

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij het uitkiezen van de juiste kwaliteit en haar soort voor jou!

Hou de volgende blogs in de gaten als je wilt weten waar al het haar dat je draagt nou eigenlijk vandaan komt of hoe je dit het beste verzorgd.

Liefs, maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *