Verschillende soorten extensions

Er Bestaan een hoop verschillende soorten extensions.

Sommige kan je zelf in en uit doen, en voor andere heb je toch echt een extensionspecialist nodig. (Of een hele handige vriendin)

Ik wil je meer vertellen over de verschillende opties die er zijn, en ga de meest bekende methodes uitleggen.

Laten we beginnen met de extensions die je bij jezelf in en uit kan doen:
Clip in extensions.
Dit zijn meerdere dunne banen met haar waar handige knipjes met een soort kammetje op vast zijn genaaid die je gemakkelijk laag voor laag in je haar kan vast klikken.
Deze extensions zou je elke dag kunnen dragen en hebben vaak een lage levensduur omdat je hier niet mee gaat slapen( ligt niet zo prettig 😉 ) en douchen.
Clip in extensions heb je ook in 1 hele dikke baan waar een grote hoeveelheid haar op vast zit, zodat je alleen 1 baan hoeft in te klikken.
Het nadeel van 1 dikke baan is dat je op 1 plek op je hoofd extensions hebt zitten, en het minder zou opvallen en beter met je eigen haar zou mengen als je de baantjes over je gehele hoofd kan verdelen.

Flip in
de flip in is te vergelijken met de clip in extension op 1 dikke baan. Ook hier zit het haar op 1 plek op het hoofd vast. Alleen bij deze methode worden geen clips gebruikt maar een dun doorzichtig visdraadje die je boven op je hoofd legt en vervolgens met een kam je eigen haar over het flip-in draadje trekt zodat dit niet meer zichtbaar is en op zijn plaats blijft liggen. Dit is de aller snelste methode.

De volgende soorten kan je niet zelf in en uit doen, en zijn bedoeld om er een paar weken/maanden mee te kunnen lopen:
Weave
met je eigen haar worden er invlechtjes op je hoofd gemaakt en daar worden stroken/banen met haar op vast genaaid. Dit moet je meestal om de 6 a 8 weken omhoog laten plaatsen.

Microring weave
De zelfde stroken/banen als bij de weave worden gebruikt, alleen word er geen vlecht gemaakt en ook niet genaaid. Bij deze methode word er gebruik gemaakt van kleine ringetjes die de extensions aan jou haar vast maken. Het is een beetje vergelijkbaar met een nietje die 2 papieren aan elkaar vast houd. Ook deze methode moet om de 6 a 8 weken omhoog geplaatst worden en is de meest veilige optie voor je eigen haar.

Wax extensions
Deze extensions worden pluk voor pluk in jou haar vast gemaakt. Dit gebeurd door middel van een warmte tang. Op elk plukje haar zit een keratiene waxje/bondje. Deze word gesmolten door de warmte tang waardoor ze het extension plukje om een plukje van jou eigen haar kunnen draaien waardoor deze stevig vast blijft zitten wanneer de wax weer uitgehard is.
Als je wax extensions hebt gezet mag je de eerste 24uur je haar niet wassen omdat de wax goed moet uitharden.
Deze extensions moet je om de 3 a 4 maanden omhoog laten zetten.

Micro ring extensions
Deze extensions worden net als de wax extensions pluk voor pluk in jou haar vast gemaakt. Alleen word hier geen gebruikt van warmte of wax gemaakt maar net als de microring weave van een micro ringetje. Dit ringetje klemt een extension plukje vast aan een plukje van jou eigen haar.
Deze extensions moet je om de 3 a4 maanden omhoog laten zetten.

Tape extensions
Tape extensions zijn flexibele strookjes van ongeveer 3 cm breed met extension haar er op vast. Deze strookjes worden strookje voor strookje in jou haar geplakt met een speciale tape.
Ook deze extensions mag je niet meteen wassen na het plaatsen maar moet je 24 uur laten uitharden.

Alle ‘vast zittende’extensions worden over je gehele hoofd verdeeld. Bovenop word er een deel van jou eigen haar vrij gehouden zodat je de extensios hiermee goed kan verbergen.

2 gedachten over “Verschillende soorten extensions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *